הנחשים של כלבוטק

מזעזע היה לחזות אתמול בתכנית כלבוטק שבה הוצגה "טיב טעם" – פעם נוספת – במלוא מערומיה.
 
הפעם היה זה בכיכובם של חתולי רחוב שתועדו על ידי צלמי הפפראצי של כלבוטק כשהם מסתובבים באין מפריע במחסני הבשר של החברה וחוטפים וממלאים כרסם בנתחי בשר מתוך משלוחים ארוזים המיועדים למשלוח אל המעדניות.
 
"חתולי טיב טעם" זהו מעתה המושג החדש. רפי גינת הלם בראשינו שוב ושוב, לכל אורך התכנית, עם "חתולי טיב טעם". וקולו של רפי גינת, אנחנו הרי יודעים, בכוחו לפצפץ אבנים בכליות.
 
ותגובת טיב טעם? זוהי קונספירציה של כמה מעובדיה "שמניעיהם טרם התבררו".
 
נו באמת! יש לי חתולה בבית. היא מאד חכמה והיא יודעת לעשות הכל. חוץ מקונספירציות.
 
רפי גינת הקפיד להדגיש כמה פעמים במהלך התכנית, שאין לכלבוטק כל עניין לחסל את טיב טעם ולא היתה כאן שום מזימה או שיתוף פעולה מצד מי מעובדי טיב טעם.
 
וכהוכחה לכך הובא בכלבוטק ריאיון מצולם עם עובד טיב טעם לשעבר – שעבד במחסני הבשר של החברה עד לפני כשנתיים – ובמהלך הריאיון  הוא סיפר על בעיית החתולים.
 
וכאן בדיוק מתעוררת שאלה מטרידה שמחייבת הבהרה מצד כלבוטק: מתי נודע לכלבוטק על בעיית החתולים?
 
כי זאת לזכור: לפני כשנה וחצי ספגה טיב טעם מידיו של רפי גינת מהלומה אדירה שאיימה לחסל את החברה. כלבוטק חשפה אז כיצד טיב טעם משקמת בשר מקולקל – תוך השרייתו בחומץ – ומחזירה את הבשר אל המדפים כאילו כלום.   
 
טיב טעם ספגה כתוצאה מהחשיפה ההיא נזק של מיליונים, אך הצליחה בהדרגה להשתקם – בעזרת מסע פירסום נרחב, ולאחר שהודתה במיוחס לה והבטיחה לעשות הכל כדי להיטיב את דרכיה.
 
ואנחנו חוזרים שוב אל השאלה המטרידה: האם כלבוטק הפעילה כאן מעין טיל דו-שלבי? כלומר, האם בזמן החשיפה הקודמת כבר היה ידוע לכלבוטק על בעיית החתולים, אך היא העדיפה לפצל את החשיפה לשתיים.
 
הרי כפי שראינו, העובד לשעבר של טיב טעם, שסיפר על בעיית החתולים, הפסיק לעבוד שם לפני כשנתיים – כלומר לפני שידור החשיפה הקודמת. כיוון שכך מתעוררת השאלה אם אותו עובד סיפר לכלבוטק על בעיית החתולים עוד לפני החשיפה הראשונה של הבשר המקולקל, ורק כלבוטק היא זו שהחליטה לפצל את החשיפה לשתיים.
 
אם אכן כלבוטק פיצלה את החשיפה לשתיים – זהו בפירוש מעשה בלתי הוגן. ואין זה משנה אם הפיצול נבע מכך שכלבוטק נזקקה לזמן נוסף כדי לתעד את תופעת החתולים והיא צילמה אותם לאחר החשיפה הקודמת. השאלה הקריטית היא מתי נודע לכלבוטק לראשונה על בעיית החתולים – האם לפני החשיפה הקודמת, או לאחריה?
 
אם בזמן החשיפה הקודמת כלבוטק כבר ידעה שהיא תעסוק בעתיד בחשיפה נוספת של בעיית החתולים – זהו, כאמור, לא הוגן!
 
תכנית תחקירים הוגנת היתה חייבת להעמיד את טיב טעם – במהלך החשיפה של הבשר המקולקל – גם על בעיית החתולים וכך לנקות את השולחן לכל האורך, ולא לאפשר מצב שבו טיב טעם תשקיע מיליונים בשיקום תדמיתה ותעמוד מחדש על רגליה, ואז לבוא ולהנחית עליה מהלומה נוספת, מתוכננת מראש, בדמות "חתולי טיב טעם".

____________________________________________________________

 

הבהרה:
 
עורך כלבוטק, מר גולן יוכפז, מבקש להבהיר, שבזמן פירסום התחקיר הקודם הם לא ידעו כלל על בעיית החתולים, ונודע להם על כך רק לאחר מכן.
יוכפז מוסיף, שהתחקיר החדש ארך זמן רב דווקא משום שכלבוטק כבר טיפלה בעבר בטיב טעם, ולכן הושקע בתחקיר מאמץ יתר כדי לוודא שהמדובר במידע מוצק.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

תגובות

  • קורא  On 15/10/2007 at 09:06

    אולי לא הוגן שטיב טעם לא התמודדה עם בעית החתולים בשנתיים שעברו, בלי לחכות לתחקיר ציבורי?
    הנה טיפ למנהלי טיב טעם:
    עוד שנתיים רפי גינת ישדר תחקיר נוסף על כך שהבשר שלכם מזוהם. אתם יכולים להתחיל את ההכנות למסע היחצני הבא.

  • אביבה  On 15/10/2007 at 09:51

    זה לא בסדר שכל הזמן גוזלים מהקוזאקים.

    אם משהו בהמתנה הזו (בהנחה שידעו והמתינו) לא בסדר, זה שבמשך ההמתנה הציבור לא ידע על החתולים.
    מצד שני, מי שממשיך לקנות שם, באמת שמגיע לו.

  • משתמש אנונימי (לא מזוהה)  On 16/10/2007 at 06:32

    לא הוגן,אולי, למכור לציבור בשר פיגולים, ושאר מעדנים כאלה?
    חברה שבאופו קבוע מוכרת ללקוחותיה בשר מקולקל ועוד כל-מיני דברים "נחמדים" כאלה, באמת שלא יכולה להתלונן על יחס לא הוגן.
    ובנוגע לחתולים: כאוהב חתוים מושבע,לא נותר לי אלא רק לומר שרחמנות על החתולים שאכלו זבל
    כזה…
    איפה אתי אלטמן כשצריך אותה??

  • בועז  On 16/10/2007 at 18:16

    א) בצילומי הוידאו אין ציון של תאריך ושעה, פונקציה הקיימת כבט בכל ציוד צילום, מדוע לא היה שימוש בפונקציה זו?

    ב)מדוע לא בוצע סימון של המשטחים? סימון שכזה, יחד עם ציון תאריך ושעה היה יכול לתת לצופה אינדיקציה כמה זמן אותו משטח היה בחוץ.

    ג) מדוע אין צילום של מד טמפרטורה המראה מה הטמפרטורה בחוץ? את המידע הנ"ל אנחנו מקבלים אך ורק ע"י קריינותו של רפי גינת. כמו כן, לא ניצלו את העובדה שתחקירן שלהם נכנס למפעל על מנת לבצע מדידת טמפרטורה למשטח עצמו.

    ד) בשיחות שנערכות עם עובדי טיב טעם ע"י התחקירן שהתקבל לעבודה לא מוזכר אפילו לא פעם אחת נושא הבשר שהושאר בחוץ ללא קירור. מדוע השאלות היחידות הן על המצאות החתולים בשטח חצר המפעל?

    ה) מדוע לא נעשה כל נסיון להתמקד בסימן זיהוי אפשרי במשאית עליה הועלה לכאורה המשטח עם הבשר ממנו נגסו החתולים? עובדה זו יחד עם העדר סימון המשטחים והעדר ציון תאריך ושעה נותנים פתח רחב לאלו שיטענו כי היתה עריכה מגמתית ואותו משטח לא הובל למעדני מניה.

    ו)מדוע לא נעשה כל נסיון למנוע את חלוקת הבשר שהוגדר ע"י התחקיר כ-"פסול למאכל אדם"? לפי טענת התוכנית התחקיר נערך חודשים רבים והפקרת הבשר הינה דבר שבשגרה. בתחקיר מקביל (שומר מסך, תקרית "עוף טוב") הם הזעיקו את הוטרינרית העירונית שהשמידה טונות של בשר, כך גם מנעו הגעת בשר מקולקל לחנויות וגם נתנו לצופים הוכחה מוחלטת לאמיתות האירוע.

    ז) מדוע לא היה כל עימות מתועד עם גורם אחראי? עימות כזה היה יכול לספק הוכחה לגבי הנעשה במפעל, כולל יעוד אותם משטחי בשר.

    ח) מדוע לא צולם משטח בשר שהופקר באוויר הצח ע"י תחקירן כלבוטק שעבד במפעל? מדוע לא נפתח אחד הארגזים בו על מנת לצלם מקרוב את הבשר המופשר?

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: